НИС на панел дискусији о енергетској политици ЕУ

У организацији Националног нафтног комитета и уз подршку НИС-а, у Привредној комори Србије одржана је панел дискусија под називом „Како ће нова енергетска и климатска политика ЕУ утицати на нафтну привреду у југоисточној Европи“.

Представници Енергетске заједнице, Међународне агенције за енергетику, Владе Србије и највећих нафтних компанија које послују у Србији и региону, разговарали су о значају Енергетске уније за земље југоисточне Европе, њеном утицају на енергетску политику Србије, регулаторној политици, као и утицају пада цена нафте на нафтни бизнис у Србији.

Као панелисти, у дискусији су учествовали Јан Бартош из Међународне агенције за енергетику, Марат Тертеров из Европског геополитичког форума, руководилац логистике за источно тржиште ОМВ Мајкл Сатлер, док је скупом модерирао Дирк Бушле, заменик директора Секретаријата Енергетске заједнице.

Учесницима скупа представљена су искуства НИС-а. Никола Радовановић из Канцеларије за сарадњу са институцијама Европске Уније је истакао улогу НИС-а у праћењу и примени европског законодавства у области енергетике, које компанија примењује у свом пословању.

Са жељом да актуелизује питања која су тренутно од кључног значаја у ЕУ, а такође као компанија која тежи водећој позицији у нафтно-гасном бизнису региона, НИС је подржао организацију овог значајног скупа.

НИС је једна од првих компанија из Србије која је отворила представништво у Бриселу и на тај начин показала своју решеност да прати најновије трендове и регулативу Европске уније из области енергетике и заштите животне средине.

Тагови:

Контакт:

Прес служба
(011) 205 8037
press@nis.eu
Милентија Поповића 1
11000 Београд

О НИС-у

НИС је једна од највећих вертикално интегрисаних енергетских компанија у југоисточној Европи. Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и гаса, као и промет широког асортимана нафтних деривата. Више на страни nis.eu/o-nama

Подели

Контакт

Прес служба

011 313 0116

011 205 8490

press@nis.eu

Милентија Поповића 1

11000 Београд